Категории

Производители

Реклама

Фън Шуй Ароматни Пръчици - Дурга - Богинята Майка (Durga) Raj Fragrance

Фън Шуй Ароматни Пръчици - Дурга - Богинята Майка (Durga) Raj Fragrance

Ароматни Пръчици - Дурга - Богинята Майка (Durga) Raj Fragrance

Повече детайли


1,49 лв с ДДС

30 other products in the same category:

Ароматни Пръчици - Дурга - Богинята Майка (Durga) Raj Fragrance

С помощта на тези ароматни пръчици можете да промените атмосферата на работното си място, у дома или да създадете романтична обстановка. Подходящи са и за неутрализиране на неприятни миризми или цигарен дим, за пречистване на атмосферата.

Дурга - красивата богиня-войн

Богинята-войн Дурга е събирателен образ на Вселенската енергия, съществуваща в целия заобикалящ ни свят - Шакти, женската енергия на сътворението и енергията на всички божества от хиндуисткия пантеон. Името й означава непобедима, недостижима.
Богинята винаги е облечена в червено, което символизира разрушението на злото, готовност за защита на човечеството и дълбините на човешката душа. Тя язди тигър или лъв, което показва нейната непобедимост, смелост, непреклонност и достойнство в борбата й против демоните и неправдите. Лъкът и стрелите, дарени от бога на вятъря Ваю и бога на слънцето Сурия, които богинята държи, са израз на Вселенската енергия и тренирания ум, стремящ се винаги към истината.
Мълнията изразява увереността и твърдоста, които хората трябва да притежават, за да се борят с трудностите в живота, представлява отделянето на светлината от тъмнината, на невежеството от знанието, на правилното от неправилното.
Неразтвореният лотос е духовното усъвършенстване и сигурността на успеха.
Блестящият меч в ръката й е знанието, което постига много повече неща от меча.
Раковината, подарък от Варуна, е символ на звука на сътворението Ом и неоспоримостта на победата на доброто над злото.
Множеството оръжия говорят, че различните пречки се премахват по различен начин, в зависимост от обстоятелствата и вида им.
Дискът на Вишну върху показалеца на Дурга символизира, че целият свят е подвластен на нейната воля и тя използва страшното оръжие, за да поддържа справедливостта.
Тризъбецът на Шива е балансът между трите основни сили: сътворението, разрушението и запазването и символичното унищожаване на злините, мъката и страха и трите вида страдание: душевно, телесно и мисловно.
Трите очи на богинята са желанието - луната (лявото око), действието - слънцето (дясното око), познанието - огъня (третото око).
Десетте ръце показват защитата, която Дурга осигурява за всички хора. Легендата за сътворяването на богинята разказва, че бащата на демона Махишасура - Рамба, бил цар на асурите. Веднъж той се влюбил в принцеса Шиамала, която била прокълната да живее, преобразена в бивол. От техния съюз се родил страшния демон Махишасура, който по собствено желание можел да приема образа на човек или бик. Скоро той прострял своето насилие над небето (Swarga Loka), Земята (Prithvi) и подземното царство. Успял да победи бога на гръмотевиците Индра и да изхвърли Девите (боговете) от тяхното небесно царство. Нито боговете, нито хората можели да го победят и да отнемат властта му. Един ден безсмъртните, предвождани от бога-сътворител на Вселената - Брахма, се запътили към земята на вечното блаженство - Вайкунта, където се намирал дворецът на бога на вселенското равновесие Вишну, за да поискат от него съвет. Заварили го излегнат върху змията Аната Наг, обгръщаща цялата Вселена, а до него се бил настанил богът на сътворението и разрушението - Шива, с който Вишну обсъждал делата на злия Махишасура. Щом двамата чули, че демонът обсебил небето, земята и подземното царство, те се ядосали и от телата им изригнал поток от ярка светлина, която заблестяла над трите свята. От този горящ стълб се появила богинята войн Дурга, създадена от Вселенския разум Брахмана (Атман), от който били родени и другите богове. Отначало никой не повярвал, че това красиво момиче може да победи могъщия демон, но когато Дурга се разсмяла, а смехът й предизвикал силен земен трус, безсмъртните Деви разбрали, че тя ще срази Махишасура. Напразно демонът се опитвал да се противопостави на богинята, сменяйки своята външност като се превръщал в лъв, човек и бивол, но тя винаги го побеждавала. От нея се излъчвала ослепителна светлина, която парализирала Махишасура и карала силите му да отслабват. Накрая Дурга успяла да отсече главата на демона и така спасила боговете и хората от страшната му власт. Денят на победата на Дурга над Махишасура се нарича Vijayadashami на бенгали, Dussehra на хинди, Dashain на непалски.
По време на празненствата, посветени на Vijayadashami, които продължават десет дена, много хора практикуват огнетия ритуал - Яджна, с който да прочистят домовете си от десетте злини, представени от десетте глави на Равана: страст, ярост, заблуда, алчност, ревност, горделивост, его, налагане на собствената воля, лоши помисли, лоши дела.
В Северна Индия фестивалът Dussehra е посветен не само на Дурга, но и на победата на Рама над демона Равана. През дните на Dussehra се изнасят театрални представления - Ramlila, които се базират на откъси от епоса „Рамаяна”. Организират се панаири, на които се продават фигурки на Равана и неговия брата Кумбхакарна. Вечерта тези фигури се подпалват на големи клади като се смята, че така се изгаря всяко зло.
В Южна Индия Vijayadashami протича с почитането на Дурга и изложби на цветни играчки. Малките кукли представят боговете и богините, които прехвърлили своите сили в в богинята войн, за да може тя да побед и злото и останали застинали като статуи до днес. Тяхната саможертва се отбелязва с изработването и изложбите на дървени кукли, с които се украсяват и домовете. Пред вратите се правят красиви изображения от цветни прахчета и цветя - Ранголи, в средата на които вечер се поставят малки запалени маслени лампички - kuthuvilakku. Десетте дни на Dussehra, през които всяко зло е унищожено от боговете и започва нова, по-добра епоха, е време за започване на нови начинания, за които се смята че ще донесат просперитет на онзи, който се занимава с тях.
В районите на Керала се практикува обичая Vidyarambham, или почитане на книгите и въвеждане на малките деца в света на образованието. За целта много книги се излагат в храмовете и от тях след молитвата, посветена на богинята на знанието Сарасвати, се четат по няколко откъса. Бъдещите ученици се запознават за първи път с уменията на четенето и писането, защото според древните традиции, всяко начинание, започнато в дните на Vijayadashami се увенчава с успех и това ще помогне на малките ученици да извървят дългия път на образованието с лекота и блестящи оценки. Малчуганите с помощта на по-възрастен член от семейството, пандит или учител, правят своите опити за изписване на мантрата „Hari Shri Ganapataye Namah” върху табела, засипана с ориз. Вярва се, че тази мантра ще отключи вратите към знанието и мъдростта.
В Ориса, Западна Бенгалия, Асам, Бихар, Трипура, Vijayadashami се отбелязва с фестивал, наречен Durga Puja. Изграждат се специални временни храмове от бамбукови пръчки и плат - pandals , които да служат за временен храм на Дурга. Вътре в тях се издига специален подиум, върху който се поставя статуята на богинята. Тя се украсява с гирлянди от цветя. Шест дни около нея се извършват специални религиозни ритуали - aarati, съпроводени от религиозни танци в чест на Дурга, на които изпълнителите на ритуални тъпани – dhak, показват своите умения. На шестия ден от тържествата с церемониално шествие статуята на богинята-войн се занася до близката река и се потапя във водите й, като това символизира завръщането на Дурга при нейния съпруг Шива в Хималаите и окончателната победа на доброто над злото. Вечерта на празника хората си гостуват един на друг, като се черпят със сладки. Фестивалът Vijayadashami или Dussehra отбелязва пребирането на реколтата и началото на новия селскостопански сезон. Религиозните ритуали през този период и поднасянето на дарове в храмовете и пред семейните олтари имат за цел да призоват Дурга, приемана и като Богинята-майка, както и космическите сили, които да възвърнат силата и плодородието на почвата.

Подробна Информация за Ароматни Пръчици:

Ароматните пръчици във Фън Шуй, заедно с изображенията на Буда и будистките сутри са широко разпространени. Приема се, че те пречистват всичко наоколо и придават още по-голяма красота на дома и действията.
Чест на пръчиците се предава значението на мост за общуване с божествата или духовете, като се казва, че димът на пръчицата прави мислите на молещия се прозрачни и божеството може да види, доколко човек е искрен. Също така, се смята че огънят прогонва лошото и привлича добрите сили. Така, димът на пръчицата се превръща в пратеник за молитвите на хората до божествата на Небето.
Благодарение на пречистващите и медицинските свойства на ароматните субстанции се формира популярната Аромотерапия, или лечение чрез аромати. Също така ароматите са силно въздействащ афродизиак и често се използват за подобряване на вътрешната хармония на тялото.
В древен Китай и Япония в течение на много столетия те са били привилегия само на властващите – различни ароматни субстанции като бор, кедър, лавандула и цветя се смесвали, като се добавяли и сушени китайски сливи или мед, завързвали се и се поставяли в стаите.

Най-често за създаването на пръчиците се използват ароматни вещества, смляни на прах, които се оформят като пръчица, която гори сама след като веднъж е запалена. Този прах най-често е ароматизиран с олио от сандалово дърво, вид ароматно вечнозелено дърво от тези ширини, както и мускатово олио, допълнителни съставки като женшен, канела, карамфил, както и различни химически ароматизатори.

Начин на употреба: Запалете и с леко махване загасете пламъка. Оставете пръчицата да тлее за 5 до 10 мин. За да загасите, потопете тлеещия връх в капка вода. Около половин един сантиметър са достатъчни за ароматизирането на средно голямо помещение. За прогонването на комари в помещение пръчицата се оставя да тлее за 10 мин.

Производител:  Raj Fragrance India - Индия

Опаковка: 20 броя Ароматни Пръчици в Кутия.

Продукта е одобрен от МНЗ със санитарно разрешително.

 

Ароматните Пръчици, инсенс пръчици и парфюмни пръчици са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.FunShui.bg ще намерите най-голямото разнообразие от аромати и ухания. Само от нашият електронен магазин www.FunShui.bg можете да си закупите Инсенси и Ароматни Пръчици на световно известни марки на неповторимо изгодни цени. Ароматните пръчици са парфюм за вашия дом.

Raj Fragrance е компания базирана в Индия и специализирана в производството на висококачествени аромати под формата на ароматни пръчици, инсенс пръчици, парфюмни пръчици, ароматни конуси и еретични масла. Raj Fragrance е основана през 1993 година и продукцията на компанията е представена в повече от 30 страни в цял свят. Компанията разработва собствена серия от великолепни аромати, основани изцяло на природни продукти, екстракти от цветя, внимателно подбрани билки и натурални масла.

Компанията предлага разнообразно портфолио, състоящо се от 15 различни регистрирани търговски марки. Продуктите на Raj Fragrance са на базата на различни флорални, фруктозни, екзотични, ориенталски и традиционни индийски и тибетски аромати и съставки.

В сайта www.FunShui.bg ще намерите най-голямото разнообразие на продуктите произвеждани от Raj Fragrance . Насладете се на неповторимата гама от индийски аромати с ароматни пръчици на Raj Fragrance Индия

Ухания за атмосфера от РАЖ Фрегранс - Висококачествени ароматни пръчици, Инсенси и Благоухания.

Raj Fragrance India - Incense Sticks, Dhoop, Agarbatti Manufacturers & Exporters India

Драги клиенти, екипът на www.FunShui.bg ви приветства с "Добре дошли" в най-големият Фън Шуй Магазин - www.FunShui.bg !
Чрез древната китайска философия за живота, наречена Фън Шуй, човек се стреми да постигне удовлетворенние от живота, като ни насочва, чрез своите принципи към постигане на хармония, добро здраве, чисти взаимоотношения. Спазвайки основните Фън Шуй принципи, ние предлагаме на нашите клиенти най-богатия асортимент от Фън Шуй пособия, артикули и сувенири, с които да првлечете положителна „Чи” енергията към Вас и Вашите Близки.
Фън Шуй продуктите са подходящи, както за дома и офиса, така и за подарък на скъп човек, когото да зарадвате със зареден с положителни послания сувенир.
В нашият каталог можете да откриете невероятно разнообразие от Фън Шуй артикули като: Божества и Закрилници във Фън Шуй , Животните във Фън Шуй , Китайски Фън Шуй Монети, Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни, Фън Шуй Украшения и Бижута от Полускъпоценни Камъни, Фън Шуй Изделия от Кристал, Фън Шуй Аромати и Свещи, Китайски Фън Шуй Хороскоп - Зодии, Фън Шуй Вятърни Чанове - Музиката на Вятъра, Фън Шуй Пагоди и Висулки, Фън Шуй Компас Ло Пан, Фън Шуй Топки на Здравето, Фън Шуй Тибетски Чаши на Желанията, Фън Шуй Огледала Ба Гуа, Фън Шуй Камбанки, Луксозни Фън Шуй VIP Продукти, Фън Шуй за Привличане на Богатство, Фън Шуй за Привличане на Любов, Фън Шуй Патици Мандаринки, Фън Шуй за Спалня, Фън Шуй Фонтани, Фън Шуй Традиционни Будистки Статуетки, Традицинонни Китайски Чайници, Фън Шуй Златни Кюлчета, Фън Шуй Китайски Фенери, Фън Шуй Ветрила, Фън Шуй Картини, Фън Шуй Принципи, Фън Шуй Символи, Фън Шуй Съвети, Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Бонсай Дръвчета, Автентични Самурайски Мечове и Традиционно Японско Снаряжение, Фън Шуй Сувенири, Фън Шуй Статуетки , Фън Шуй Картини и Ветрила, Фън Шуй Подаръци ,Фън Шуй Хотей (Смеещият се Буда), Фън Шуй Дракон, Фън Шуй Кучета Фу , Фън Шуй Ароматни Пръчици, Фън Шуй Връзката на Трите Китайски Монети, Фън Шуй Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Ароматерапия .
Изберете между хидядите продукти на онлайн Фън Шуй магазин www.FunShui.bg и зарадвате Ваши близки и приятели. Внесете Щастие и Хармония в Живота си с древната китайска философия на Фън Шуй !

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !