Категории

Производители

Реклама

Фън Шуй Медальон Дървото на живота - Аметист

Фън Шуй Медальон Дървото на живота - Аметист

Фън Шуй Медальон - Дърво на Живота от Аметист

Във Фън Шуй Дървото е символ на живот, неговите корени се свързват със силата, а клоните му дълголетие, развитие и просперитет.
Този красив и стилен медалион, се нарича „Дърво на живота” и е талисман за късмет и щастие, за любов и надежда, за приятелство и непреходност.

Повече детайли

Намалена цена!
16,99 лв с ДДС

24,99 лв с ДДС

30 other products in the same category:

Фън Шуй Медальон - Дърво на Живота от Аметист

Във Фън Шуй Дървото е символ на живот, неговите корени се свързват със силата, а клоните му дълголетие, развитие и просперитет.
Този красив и стилен медалион, се нарича „Дърво на живота” и е талисман за късмет и щастие, за любов и надежда, за приятелство и непреходност.

Клоните на Дървото на Живота са изработени от естествен полускъпоценен камък Аметист.

Във Фън Шуй се смята, че аметистът намира широко приложение в работата с кристали за трансформация на телесната енергия в духовния свят. Като скъпоценен камък на промяната аметистът е универсален лечител, духовен инструмент и камък на мъдростта. Аметистът е с Бледорозов до наситено пурпурен цвят.

Още в Древен Египет аметистът бил високо ценен от царските особи. Бил предпочитан камък на руската царица Катерина Велика и заемал почетно място сред камъните в ахглийската корона. Аметистът бил особено популярен през Ренесанса. Аметистът бил любим камък на епископите през Средните векове. Името на скъпоценния камък произлиза от гръцката дума amethustos, както и от латинската amethystus, което се превежда като "не пиян" или "без вино". Векове наред аметистът се славел като предпазващ от опиване. Той помага за успокояване на ума и привлича щастие, късмет и любов.
Фън шуй приложение: Основен камък на югоизточната посока. Кристално дърво поставено в центъра на дома стимулира равновесието и духовно израстване, на североисток - мъдрост.

 

Аметистът е прозрачна виолетова разновидност на кварца с различна плътност на цвета - от бледолилаво до тъмнолилаво. Оцветяването му се дължи на присъствието на железни йони в кристалната решетка. Среща се във вид на геоди, друзи и отделни шестстенни кристали.

Камъни с виолетово оцветяване са рядко явление, поради което аметистът от дълбока древност е бил смятан за камък с огромна магическа сила. Първото писмено сведение за Аметиста е в съчинението на Тиртамос, в книгата " За камъните". Името му произхожда от гръцката дума аметистос (не пиян). Древните гърци са носели аметист срещу алкохолизъм, носталгия, лоши мисли и за предпазване от магии. В Древен Китай, вярвали , че аметистът осигурява благоразположение и положителен изход от съдебно дело. В Средновековна Европа, аметистът бил по-скъп от диаманта, наричали го"епископски камък", защото го носили кардиналите и епископите.

Мъдреците и лечителите от Близкия Изток вярвали, че причината за всички болести е заболялата душа. Наред с молитвите, те предписвали и елексири, в които имало аметист. По-късно лекарите го използвали при главоболие, зъбобол,подагра, безсъние, невралгия и като защита срещу отрова и чума.

В Египет съществувала традиция, която е жива и до днес, младоженецът да подарява на булката, аметист под формата на сърце, за щастие и спокойствие на младоженците до края на живота им. Аметистът е камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.

Укрепва духовното осъзнаване и мъдрост и подпомага издигането на съзнанието на по-висше ниво. Изчиства и "ремонтира" пробиви в аурата и я обгръща с Божествена енергия.

Твърдост: 7

Цвят: Лилав, Виолетов

Находища: Бразилия, Мексико, Мароко, в България- Източните Родопи

Минерален клас: Силикати

Сингония: тригонална

Блясък: стъклен

Нумерологична вибрация: 3

 

Емоционално Въздействие на Аметист: успокояване, усмиряване, позитивност, концентрация, съзидателност, гняв, скръб, изчерпване, тревога, стрес

 

Духовно Въздействие на Аметист: оценяване, съзнание, творчество, мечти, духовност, психично развитие, интуиция, карма, медитация, спокойствие

 

Лечебно Въздействие на Аметист: Универсален лечител с деликатна и мощна енергия. Като камък на Трето око оказва положително въздействие при умствена преумора. Влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд.

 

Материал: Аметист

 

 

 

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !

Количка  

продукт (празна)