Категории

Производители

Реклама

Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy)

Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy)

Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy)

Повече детайли


24,90 лв с ДДС

11 other products in the same category:

 

Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy)

Аромат: Сандалово дърво има екзотичен, наситен и траен аромат с леки нотки на тропическа гора и смола.

Подробна Информация за Аромат Сандалово Дърво

Сандаловият екстракт се извлича от растението Santalum album от семейство Santalaceaе. Растението вирее в Индия . Ароматът на Сандалово Дърво има успокояващ и хармонизираш ефект и намалява напрежението, стреса и объркването.

Произход на  сандаловото дърво

Сандаловото дърво е вечнозелено паразитно дърво, което впива своите корени в други дървета. На височина то достига до 9 метра и има кафяво-сиво стъбло, много гладки и тънки клонки, жилави листа и малки розово-лилави цветчета.

За да достигне своята зрялост на дървото са нужни от 30 до 60 години. След това се отсича и нарязва на малки парченца жълтеникава дървесина. За най-висококачествена е призната дървесината от Мисор, Индия.

Употребата на сандаловото дърво датира от поне 4000 години. В миналото кервани са пренасяли дървесината от Индия до Египет, Гърция и Рим. Много храмове са били построени от такава дървесина, а египтяните са използвали екстракти от дървото при ритуалите на балсамиране.

Сандаловото дърво е много търсено, заради успокояващият си ефект по време на медитация. Практикуващите йога (Swahra yoga) го препоръчват за обединение на сетивата, а практикуващите Tantric yoga го препоръчват за събуждането на сексуалната енергия.

В миналото сандаловото дърво се е използвало за производство на мебели и това е довело до почти пълното му изчезване. Поради това в наши дни дървесината се използва само за добиване на ценен етеричен екстракт. Правителството на Индия е предприело мерки и е ограничило до минимум производството на екстракти и масла, за да може дървото да оцелее като вид и поради това екстракта от сандалово дърво е едно от най-скъпите и търсени аромати в света.

Свойства на екстракт от сандалово дърво

Екстрактът от сандалово дърво има екзотичен, наситен и траен аромат с леки нотки на тропическа гора и смола.

Екстракция

Екстракт от сандалово дърво се извлича от сърцевината на дървесината, посредством парна дестилация, като добивите са около 4 – 6.5%.

Химичен състав

Основните химични компоненти на екстракта на Сандалово Дърво са: santalol, santyl ацетат и santalene.

Ароматерапевтични свойства

Ароматерапевтичните свойства на сандаловото дърво са: стягащо, газогонно, успокояващо, тонизиращо.

Емоционално и духовно приложение на аромат от сандалово дърво

Помага на сънищата, виденията и медитацията да промени състоянието на съзнанието.

Повдига настроението, като лекува депресия, мании, нервно напрежение и успокоява ума.

Облекчава мъката и вината свързани с някакво преживяване в миналото и премахва изолационни и агресивни състояния.

Отваря и свързва всички чакри от базовата до коронната.

Използва се като висш духовен аромат в продължение на векове.

Екстракт от сандалово дърво трябва да отлежи поне 6 месеца преди употреба. Отначало екстракта е светло жълт на цвят, като с течение на годините постепенно потъмнява. След 5 години екстракта вече се смята за божествен аромат, а след 20 години струва колкото теглото си в злато.

Ароматерапия: Лечебно приложение на аромат на сандалово дърво

Ароматът на Сандалово Дърво има релаксиращ, силно хармонизиращ и успокояващ ефект, който премахва напрежението и объркването.Ароматът на Сандаловото дърво се препоръчва от ароматерапевтите за употреба при депресия, страх, стрес, нервно напрежение, тревожност и постига цялостен тонизиращ ефект.Ароматът на сандалово дърво действа и като мощен афродизиак , помага при безсъние, раздразнителност, нервно напрежение, стрес и се използва, като средство против насекоми.

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Съчетание с други аромати

Ароматът на Сандалово Дърво се съчетава добре с други натурални аромати, като: бергамот, тамян, здравец, лавандула, смирна, роза и иланг-иланг, мускус.

 

Аромат: Портокалът има сладък, топъл, свеж и остър, плодово-цитрусов аромат

Подробна информация за Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy) Портокал:
Портокаловият аромат се извлича от растението Citrus Sinensis от семейство Rutaceae. Този аромат се използва в ароматерапията, за създаване на усещане на топлина и щастие, като същевременно успокоява нервната и храносмилателната системи.

Произход на портокаловото дърво
Портокала е вечнозелено дърво с тъмно зелени листа, бели цветчета и ярко оранжеви и кръгли плодове. Родината му е Китай, но в наши дни се отглежда широко в Южна Америка.

Портокаловият екстракт се използва в производството на много видове ликьори и за ароматизиране на храни и напитки. Нанесено като лак върху мебели и дървесина то ги защитава от вредители.
Свойства на аромата на портокал

Портокалът има сладък, свеж и остър аромат.

Екстракция

Екстракт от портокал се извлича от портокаловата кора, чрез студено пресоване, като добивите са около 0.3 – 0.5%.

Ароматерапевтични свойства

Ароматерапевтичните свойства на портокаловия аромат са: антидепресивно, газогонно, успокояващо и тонизиращо.

Химичен състав

Основните химически компоненти на екстракт от портокал са: пинен, сабинен, мирцен, лимонен, линалоол, цитронелал, neral и geranial.

Емоционално и духовно приложение на аромат на портокал

Ароматът на портокал помага при депресия, тъга, безнадеждност. То енергизира тялото, намалява страха от неизвестното и носи радост и позитивизъм.

Хората, които са мрачни и не виждат светлината в края на тунела, трябва да използват портокалов аромат. Неговият свеж и сладък аромат носи цветната топлина на пролетта и ви зарежда с положителни чувства.
Подпомага преодоляването на следродилната депресия.
Подобрява умствената яснота и концентрация.
Хармонизира тялото, ума и духа.
Успокоява ядосаните и раздразнителни хора.
Ароматерапия и Лечебно приложение на аромат на портокал

Ароматът на портокал носи щастие и топлина за ума и има силно релаксиращо действие, като помага на хората да спят по спокойно вечер. Аромат от портокал помага за облекчаването на нервното напрежение и стреса. Ароматерапевтите препоръчват аромат на портокал при синдром на хронична умора, депресия, страх, психическо изтощение, нервно напрежение и стрес.

Съчетание с други аромати

Портокаловият аромат се съчетава добре с други натурални аромати, като: ванилия, канела, карамфил, джинджифил, тамян, сандалово дърво и ветивер.

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознователен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Подробна Информация за Дифузер Свежест (Аромат Сандалово дърво и Портокал) - Aroma di Cassa (Italy):

Дифузери на  Aroma di Cassa  са подходящи за създаване на романтична атмосфера, за внасяне на свежест и ароматизиране на помещения, както и по време на SPA процедури или използване при Ароматерапия.

Описание:  Аромат Сандалово дърво и Портокал

Производител: Aroma di Cassa

Модел код: BBT12

Начин на употреба: Комплекта съдържа бутилката с ароматната течност и снопчето пръчки в стилна опаковка. Отваря се капачката и снопчето пръчици се потапя в ароматната течност! Пръчиците попиват от ароматната течност и по този начин се разнася равномерен аромат. За по-наситен аромат, периодично обръщайте пръчиците, така че вече напоената с еретично масло част на пръчицата да бъде изложена на въздух. Ароматизатора можете да се използва три и повече месеца в зависимост от помещението.

 

Aroma di Cassa (Italy) Оригинални Италиански Дифузери за Ароматерапия , СПА Аромати и SPA продукти за Вашия дом от www.АроматниПръчици.com

Дифузерите на Aroma di Cassa (Италия) са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие от аромати и ухания. Дифузерите са наричани още парфюм за дом или парфюм за стая. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Дифузери и СПА продукти за Ароматерапия на световно известната марка Арома ди Каса Италия на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

Какво означава СПА ?
Всичко започва от белгийското градче Спа /Spa/ в провинция Лиеж. Там още по времето на римската империя е открит първият воден курорт. През XV-XVI в. процедурите с минерална вода там са особено популярни заради своите лековити минерални извори, а няколко века по-късно мястото става предпочитана дестинация на много европейски короновани глави, знатни особи и техните придворни. За нуждите на аристокрацията някои стари римски терми се превръщат в балнео курорти – Карлсбад, Виши, Байройт, Баден-Баден, Евиан, Спа, Бат и др. Впоследствие от тук идва и думата в английския език за балнеоложко лечение - SPA, наложила се в днешно време навсякъде.

Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Днес има много варианти за спа програми – процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи и аромотерапия. В Япония предпочитат масаж шиацу и водорасли, а в други части на Азия т.нар. хамам – парна баня. В някои части на света наблягат на калните бани или на гмуркането в ледени води.

 

 

 

 

В категория Дифузери за Ароматерапия в сайта www.FunShui.bg ще откриете най-голямото разнообразие на различни Фън Шуй Аромати и Дифузери за Ароматерапия.

Драги клиенти, екипът на www.FunShui.bg ви приветства с "Добре дошли" в най-големият Фън Шуй Магазин - www.FunShui.bg !
Чрез древната китайска философия за живота, наречена Фън Шуй, човек се стреми да постигне удовлетворенние от живота, като ни насочва, чрез своите принципи към постигане на хармония, добро здраве, чисти взаимоотношения. Спазвайки основните Фън Шуй принципи, ние предлагаме на нашите клиенти най-богатия асортимент от Фън Шуй пособия, артикули и сувенири, с които да првлечете положителна „Чи” енергията към Вас и Вашите Близки.
Фън Шуй продуктите са подходящи, както за дома и офиса, така и за подарък на скъп човек, когото да зарадвате със зареден с положителни послания сувенир.
В нашият каталог можете да откриете невероятно разнообразие от Фън Шуй артикули като: Божества и Закрилници във Фън Шуй , Животните във Фън Шуй , Китайски Фън Шуй Монети, Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни, Фън Шуй Украшения и Бижута от Полускъпоценни Камъни, Фън Шуй Изделия от Кристал, Фън Шуй Аромати и Свещи, Китайски Фън Шуй Хороскоп - Зодии, Фън Шуй Вятърни Чанове - Музиката на Вятъра, Фън Шуй Пагоди и Висулки, Фън Шуй Компас Ло Пан, Фън Шуй Топки на Здравето, Фън Шуй Тибетски Чаши на Желанията, Фън Шуй Огледала Ба Гуа, Фън Шуй Камбанки, Луксозни Фън Шуй VIP Продукти, Фън Шуй за Привличане на Богатство, Фън Шуй за Привличане на Любов, Фън Шуй Патици Мандаринки, Фън Шуй за Спалня, Фън Шуй Фонтани, Фън Шуй Традиционни Будистки Статуетки, Традицинонни Китайски Чайници, Фън Шуй Златни Кюлчета, Фън Шуй Китайски Фенери, Фън Шуй Ветрила, Фън Шуй Картини, Фън Шуй Принципи, Фън Шуй Символи, Фън Шуй Съвети, Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Бонсай Дръвчета, Автентични Самурайски Мечове и Традиционно Японско Снаряжение, Фън Шуй Сувенири, Фън Шуй Статуетки , Фън Шуй Картини и Ветрила, Фън Шуй Подаръци ,Фън Шуй Хотей (Смеещият се Буда), Фън Шуй Дракон, Фън Шуй Кучета Фу , Фън Шуй Ароматни Пръчици, Фън Шуй Връзката на Трите Китайски Монети, Фън Шуй Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Ароматерапия .
Изберете между хидядите продукти на онлайн Фън Шуй магазин www.FunShui.bg и зарадвате Ваши близки и приятели. Внесете Щастие и Хармония в Живота си с древната китайска философия на Фън Шуй !

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !

 

 

 

Количка  

продукт (празна)