Kategorien

Hersteller

Werbung

Грейпфрут Етерично Масло (Rivana)

Грейпфрут Етерично Масло

Mehr Details


10,99 лв inklusive MwSt.

30 andere Produkte der gleichen Kategorie:

Грейпфрут Етерично Масло

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Аромат: свеж, сладък, цитрусов, освежаващ

Летливост: висока

Основни свойства: антидепресант, антиоксидант, ободряващ, освежаващ, очистващ, дезинфекциращ

Въздействие върху тялото: Повишава тонуса на целия организъм и защитните сили при инфекции и простудни заболявания. Облекчава кашлица при настинка и грип. Маслото действа стимулиращо и освежаващо на всички типове кожа, стяга порите и се отразява благоприятно на набръчкана и отпусната кожа, ката възвръща блясъка й. Има атницелулитно и лифтингово действие. Против косопад.Пречиства кръвта от токсините и отпушва лимфната система, стимулира кръвообращението, помага на храносмилането като премахва чувството на тежест в корема и помага за свалянето на килограми. Понижава високото кръвно налягане. Предпазва мускулите и ставите преди и след тренировка от скованост.Премахва кървенето на венците. Стимулира сексуалното влечение.

Въздействие върху ума и духа: има ободряващ ефект върху ума и духа.Повишава настроението и възвръща желанието за живот Помага за премахването на депресии, страхове, нервно изтощение, горчивина, неувереност и самосъжаление.

Начин на употреба:

Аромалампа: антидепресивно, ободряващо, освежаващо, афродизиак-5,6 капки грейпфрут

Аромамедальон: тонизиращо, при настинка, повишаване на настроението – 1,2к.грейпфрут

Вана: Ободряваща, освежаваща, антицелулитно, при мускулни болки – 7,8 к. грейпфрут

Гаргара: при кървене на венците – 2,3 капки грейпфрут на 1чаша топла вода

Масаж: при целулит, наднормено тегло, мускулни болки и скованост –използвайте комбинация от 25 к. грейпфрут и 50 мл. базово масло /гроздови семки, бадем, кайсиеви ядки, авокадо/.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: укрепва косата,против косопад: да се добавят към 100 мл. шампоан или маска 10,15 капки грейпфрут.

Противопоказно за хора с индивидуална непоносимост към грейпфрут.

Внимание! Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина.Пазете от деца!

Да не се използва в чист вид върху кожата преди излагане на слънчева светлина!

Подробна Информация за Етерично Масло от Грейпфрут

Маслото от грейпфрут се извлича от растението Citrus paradisi от семейство Rutaceae и е известен на всички с наименованието си грейпфрут. Това етерично масло е отлично за борбата с целулита и стимулира лимфната система, като това влияе положително на настроението и съживява ума. Маслото стимулира и храносмилателната система и помага при мазна кожа и акне.

Произход на маслото от грейпфрут

Произхода на грейпфрута е от Азия, а днес се отглежда в САЩ, Бразилия и Израел. Дървото е с лъскави листа и достига височина до 10 метра, има бели цветчета и бледо жълти плодове.

 

Мастните жлези се намират дълбоко в кората на грейпфрута и поради това дават малко количество етерично масло.

Свойства на маслото от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има остър освежаващ мирис и е бледо жълт или светло рубинен на цвят с воднист вискозитет. Както всички цитрусови масла, така и маслото от грейпфрут трябва да се използва в рамките на 6 месеца, след като е закупено.

Екстракция

Маслото от грейпфрут се извлича чрез студена компресия на пресни кори, като добивите са около 0,5 – 1,0%.

Химичен състав

Основните химични компоненти са: пинен, сабинен, мирцен, лимонен, гераниол, линалоол, цитронелал, децил ацетат, neryl ацетат и терпинен-4-ол.

Предпазни мерки

Някои от терапевтичните свойства на маслото от грейпфрут са: антидепресант, антисептично, аперитив, диуретично, дезинфектант, лимфен стимулант, тонизиращо и анти-инфекциозно.

Емоционално и духовно приложение на маслото от грейпфрут

Освежава тялото, повишава умствената яснота и изостря сетивата

Помага при депресия, стрес и нервно напрежение

Помага на алкохолно зависими и наркомани

Енергизира коренната чакра

Отваря енергийният поток между менталното и духовното тяло

Лечебно приложение на маслото от грейпфрут

Грейпфрута има високо съдържание на витамин С и поради това е особено ценен за имунната система. Помага за защита срещу настинки и грип. Има положителен ефект върху затлъстяването и диуретични свойства. Помага за премахването на излишната вода от организма и поради това е маслото от грейпфрут е предпочитано за справяне с целулита.

 

Маслото има ободряващ ефект върху настроението и помага при стрес и депресия. Използва се с голям успех при борбата с мускулната умора и скованост, като същевременно стимулира лимфната система и по този начин изчиства тялото от токсини. Изчиства мазната кожа и помага при акне. Спомага за грижите на косата и насърчава нейният растеж.

Приложение за инхалатори

В терапиите с пари маслото от грейпфрут се използва при махмурлук, главоболие, психическо изтощение и депресия.

Приложение в масажни масла и в банята

Помага при целулит, настинка, грип физическа отпадналост, мускулна умора, наднормено тегло, главоболие, честа промяна в настроението и умствена умора.

Приложение в кремове и лосиони

Помага за изчистване на мазната и пренаситена с акнета кожа и помага на тъканите да се отърват от целулита, чрез отделянето на излишната вода от организма.

 

Съчетание с други масла

 

Съчетава е добре с други етерични масла, като : бергамот, лавандула, здравец и тамян.

 

Практическо приложение

При артрит, мускулна умора, ревматизъм и скованост, използвайте 2-3 капки в масло разредител и нанесете директно върху засегнатите райони. Може да се използват и 3-4 капки във водна баня или в горещ компрес.

За да се отървете от микроби, разбъркайте 5-6 капки в 1 литър вода и използвайте спрей бутилка. Преди употреба разбъркайте добре.

За пречистване на въздуха, използвайте 2-3 капки в дифузор.

За детоксикация, разбъркайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте цялото тяло. Може да използвате и 3-4 капки във водна баня.

За да предизвикате забавена менструация, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте долната част на корема.

При депресия, главоболие, психическо или нервно изтощение  и стрес, използвайте 2-3 капки в дифузор или 2-3 капки върху носна кърпа от която периодично да вдишвате.

За облекчаване на менструални паузи, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и масажирайте долната част на гърба и корема. Може да се използва и горещ компрес.

За акне, използвайте 2-3 капки върху памучен тампон и нанесете върху засегнатата област. Ако имате силно чувствителна кожа, трябва да го разредите с масло разредител.


Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Етерични Масла за Ароматерапия от www.АроматниПръчици.com са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Сауна, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

Warenkorb  

Produkt (leer)