Catégories

Fabricants

Publicité

Ароматни Пръчици - Хануман - Богът маймуна символ на предаността (Hanuman) Raj Fragrance

Ароматни Пръчици - Хануман - Богът маймуна символ на предаността (Hanuman) Raj Fragrance

Plus de détails


1,49 лв TTC

30 autres produits dans la même catégorie :

Ароматни Пръчици - Хануман - Богът маймуна символ на предаността (Hanuman) Raj Fragrance

С помощта на тези ароматни пръчици можете да промените атмосферата на работното си място, у дома или да създадете романтична обстановка. Подходящи са и за неутрализиране на неприятни миризми или цигарен дим, за пречистване на атмосферата.

 

 

Хануман - Богът маймуна символ на предаността

Царството на ванарите

Продължавайки своето издирване Рама и Лакшмана срещат царя на ванарите (хора-маймуни) Сугрива и неговият пълководец Хануман, сред които Сита е хвърлила шала си и някои украшения. Сугрива е свален от трона от брат си Вали, който също е отнел съпругата му. Рама се съгласява да убие Вали, ако Сугрива му помогне при издирването на Сита. Сугрива предизвиква Вали на двубой, по време на който Рама изстрелва стрела и убива Вали. Сугрива възвръща царството и съпругата си. Сугрива и Рама изпращат войниците ванари в разни посоки в търсене на Сита. Те обаче не постигат нищо докато не срещат друг стар лешояд, Сампати, брат на убития Джатаю. Крилете на Сампати са изгорени, когато летял прекалено близо до слънцето и по-силният му брат го спасил от смъртта. Сампати обаче запазил невероятно силното си зрение. Скоро той успява да открие Сита затворена в градина от дървета ашока на южния остров Ланка (Шри Ланка).
Хануман в Ланка

Сугрива изпраща армията си на юг със своя племенник Ангада начело. Хануман тръгва с Ангада като негов пълководец. Достигайки южния бряг те не могат да намерят начин да пресекат океана. Заповядвайки на войниците да останат където са Хануман уголемява тялото си до огромни размери и прескача океана, приземявайки се на планината Трикута, от която може да наблюдава целия остров Ланка. Забелязвайки, че градът е зорко охраняван, Хануман се превръща в котка и по този начин се промъква в него. Той открива Равана в неговите покои, заобиколен от красиви жени, но Сита не е сред тях. Продължавайки да търси, най-сетне я открива, седнала под едно дърво в красива горичка, красотата ѝ помрачена от мъка, пазена от отвратителни демони с лица на биволи, кучета и свине. Приемайки формата на маймунка, Хануман се спуска от дървото, дава ѝ пръстена на Рама и взима един от нейните пръстени. Той ѝ предлага да я отнесе, но Сита му отговаря, че Рама трябва да я вземе като доказателство за положението, в което я е намерил. Сита му дава безценен накит, който да отнесе на Рама. Докато говорят се появява Равана и след като безполезно се опитва да я съблазни заявява, че ако не му се отдаде до два месеца ще накара стражите да я накълцат за утринната му закуска. В яростта си Хануман унищожава мангова горичка, пленен е от стражите и е доведен пред Равана. Хануман обявява, че е пратеник на Рама и иска от него да освободи Сита или да посрещне гнева на Рама. Разярен, Равана нарежда смъртта на Хануман. Вибхишана, праведният брат на Равана се намесва и съветва Равана да не убива пратеник, тъй като това е недостойно и му казва какво е подобаващото наказание за Хануман. Равана приема и заповядва на демоните си да подпалят опашката на Хануман. Веднага щом те правят това Хануман се смалява, измъква се от оковите и разпространява огъня из целия град Ланка. След това скача обратно на континента и споделя новините с Рама и Сугрива.

Битката в Ланка


Рама решава, че докато няма мост над океана никой освен Хануман няма да може да го прекоси. Той медитира в продължение на три дни без храна и вода докато от вълните не се появява Варуна, богът на океана. Варуна е озадачен, че Рама медитира върху него, тъй като той самият е въплъщение на Вишну. Рама обяснява, че понеже е човек трябва да изпълнява човешките задължения и да се обърне към Варуна. Варуна му обещава, че ако архитектите на ванарите хвърлят какъвто и да е материал в океана, с изписано на него името "Рама" той ще се задържи на повърхността на океана. Ужас настъпва в Ланка при новините за наближаването на Рама. Вибхишана дезертира поради яростта на брат си при предложението му да се помири с Рама. Последват жестоки битки, в които дори и небесните обитатели се намесват – бог Индра на страната на Рама, а злите духове на страната на Равана. След като са претърпени големи жертви и от двете страни се постига съгласие войната да бъде решена чрез двубой между Рама и Равана. Самите богове са ужасени от свирепостта на двубоя. Рама отсича главата на Равана, но тя отново израства. Това се повтаря многократно и героят се отчайва докато не получава съвет от Вибхишана, който му казва да се цели в пъпа на Равана, тъй като там е източникът на нектара (амрита), който възстановява главата на Равана. Рама се прицелва в пъпа на Равана и с божественото оръжие на Брахма, брахмастра, убива Равана.


От небето се посипват цветя върху щастливия победител и в ушите му звучи небесна музика. Трогнат от скръбта на съпругата на Равана, Мандодари, Рама иска от новия крал на Ланка Вибхишана да погребе Равана с царски почести.

Сита е изведена, изпълнена с щастие, но то се оказва краткотрайно. Рама я приема студено, с наведени очи, казвайки, че тя повече не може да му бъде жена, след като е живяла в дома на Равана. Тя го уверява в невинността си, но не успявайки да го убеди, нарежда издигането на погребална клада, избирайки смъртта пред презрението на Рама. Свидетелите изпитват съчувствие към Сита, но Рама не трепва, когато тя влиза в пламъците. Скоро се появява Агни, богът на огъня, носейки Сита на ръце. Доказвайки по този начин невинността си, Сита е приета от Рама, чието предишно поведение тя нежно прощава. Рама разкрива пред Лакшмана какво е наложило кладата. Рама е знаел предварително, че Равана ще отвлече Сита. Ако Равана се бил опитал да докосне Сита, нейната чистота, преданост и целомъдрие биха му изгорили ръцете. Единственият начин Сита да бъде отвлечена е бил като душата ѝ бъде пратена при Агни, а физическото ѝ тяло остане. Чрез кладата Агни е върнал душата на Сита. Рама се връща в Айодхя и поема управлението за радост на Бхарата и народа си.

Подробна Информация за Ароматни Пръчици:

Ароматните пръчици във Фън Шуй, заедно с изображенията на Буда и будистките сутри са широко разпространени. Приема се, че те пречистват всичко наоколо и придават още по-голяма красота на дома и действията.
Чест на пръчиците се предава значението на мост за общуване с божествата или духовете, като се казва, че димът на пръчицата прави мислите на молещия се прозрачни и божеството може да види, доколко човек е искрен. Също така, се смята че огънят прогонва лошото и привлича добрите сили. Така, димът на пръчицата се превръща в пратеник за молитвите на хората до божествата на Небето.
Благодарение на пречистващите и медицинските свойства на ароматните субстанции се формира популярната Аромотерапия, или лечение чрез аромати. Също така ароматите са силно въздействащ афродизиак и често се използват за подобряване на вътрешната хармония на тялото.
В древен Китай и Япония в течение на много столетия те са били привилегия само на властващите – различни ароматни субстанции като бор, кедър, лавандула и цветя се смесвали, като се добавяли и сушени китайски сливи или мед, завързвали се и се поставяли в стаите.

Най-често за създаването на пръчиците се използват ароматни вещества, смляни на прах, които се оформят като пръчица, която гори сама след като веднъж е запалена. Този прах най-често е ароматизиран с олио от сандалово дърво, вид ароматно вечнозелено дърво от тези ширини, както и мускатово олио, допълнителни съставки като женшен, канела, карамфил, както и различни химически ароматизатори.

Начин на употреба: Запалете и с леко махване загасете пламъка. Оставете пръчицата да тлее за 5 до 10 мин. За да загасите, потопете тлеещия връх в капка вода. Около половин един сантиметър са достатъчни за ароматизирането на средно голямо помещение. За прогонването на комари в помещение пръчицата се оставя да тлее за 10 мин.

Производител:  Raj Fragrance India - Индия

Опаковка: 20 броя Ароматни Пръчици в Кутия.

Продукта е одобрен от МНЗ със санитарно разрешително.

Ароматните Пръчици, инсенс пръчици и парфюмни пръчици са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие от аромати и ухания. Ароматните пръчици са парфюм за вашия дом. Само от нашият електронен магазин  www.АроматниПръчици.com  можете поръчате и закупите Инсенси и Ароматни Пръчици за Ароматерапия на световно известни марки на неповторимо изгодни цени.

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

 

Raj Fragrance е компания базирана в Индия и специализирана в производството на висококачествени аромати под формата на ароматни пръчици, инсенс пръчици, парфюмни пръчици, ароматни конуси и еретични масла. Raj Fragrance е основана през 1993 година и продукцията на компанията е представена в повече от 30 страни в цял свят. Компанията разработва собствена серия от великолепни аромати, основани изцяло на природни продукти, екстракти от цветя, внимателно подбрани билки и натурални масла.

Компанията предлага разнообразно портфолио, състоящо се от 15 различни регистрирани търговски марки. Продуктите на Raj Fragrance са на базата на различни флорални, фруктозни, екзотични, ориенталски и традиционни индийски и тибетски аромати и съставки.

В сайта www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на продуктите произвеждани от Raj Fragrance . Насладете се на неповторимата гама от индийски аромати с ароматни пръчици на Raj Fragrance Индия

Ухания за атмосфера от РАЖ Фрегранс - Висококачествени ароматни пръчици, Инсенси и Благоухания.

Raj Fragrance India - Incense Sticks, Dhoop, Agarbatti Manufacturers & Exporters India