Categorie

Produttori

Pubblicità

Бор Етерично Масло (Rivana)

Бор Етерично Масло (Rivana)

Бор Етерично Масло

Maggiori dettagli


10,99 лв tasse incl.

30 altri prodotti della stessa categoria:

Бор Етерично Масло

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Аромат: свеж, приятен, смолист, мек с оттенък на мускус.

Летливост: средна

Основно действие: тонизиращо, освежаващо, дезинфекционно, стимулира растежа на косата, премахва косопада, възстановява застаряваща кажа, подобрява кръвообращението и оросяването, укрепва имунната система, противовъзпалително при инфекции на дихателните пътища, възпаление на венците, ограничава инфекциите.

Въздействие върху тялото: възстановява застаряваща кожа, действа тонизиращо върху кожата на главата, стимулира растежа на косата, при косопад и пърхот. Засилва защитните сили има бактерицидно, антисептично, противовирусно, противопростудно – при настинка, ангина, против кашлица ,температуропонижаващо действие. Премахва главоболие и световъртеж. Освежава и пречиства въздуха. За сауна.

Въздействие върху ума и духа: Успокоява при повишена емоционалност, стрес и невроза. Ароматът на бор избавя от песимизъм, дава прилив на нови жизнени сили и енергия, повишава концентрацията на ума. Привлича благоденствието в живота Ви.

Начин на употреба:

Аромалампа: пречиства, тонизира, освежава въздух – поставете 5,6капки бор.

Аромамедальон: тонизиращо, укрепващо имунната система, освежаващо – 1,2капки бор.

Инхалация: при простуда, грип, пневмония, бронхит-3,4 к. борово масло на 1 литър гореща вода се слагат в купа и се вдишват 10 мин.

Вана: освежаваща – 6-8 к. борово масло при 28˚-35˚ С в продължение на 10 мин.

Сауна: антисептично, противовирусно, при грип и настинка – 10к. бор на 500 мл. вода.

Масаж: при настинка, за засилване на кръвообращението към 50мл. базово масло / бадем, кайсиеви ядки, гроздови семки, авокадо/ се прибавят 25капки борово масло.

Жабурене: 2 к. борово масло на 1 ч. вода-при възпаление на венците, зъбобол, профилактика на устната кухина.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: против косопад и пърхот: да се добавят към 100 мл. шампоан или маска 10,15 капки масло от бор.

Арома спрей: за дезодориране, дезинфекция, пречистване на въздуха – 15-20 капки масло от бор в 250мл. вода, разклатете флакона и напръскайте помещението.

Противопоказно за хора с индивидуална непоносимост към масло от бор.



Внимание! Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина. Пазете от деца!

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

 

Подробна информация за Борово масло

 

Боровото масло се извлича от растението Pine (бял бор) от семейство Pinaceae. Въпреки, че това етерично масло може да предизвика алергични реакции, то облекчава физическата, психическа и сексуална умора. Може да бъде използвано за лечение на цистит, хепатит и проблеми с простатата. Подобрява кръвообращението и облекчава ревматизъм, подагра, ишиас и артрит.

 

Произход на боровото масло

 

Бора е вечнозелено дърво, което достига височина до 40 метра. То е с плоска корона и има червено-кафява, дълбоко напукана кора, игловидни листа, оранжево-жълти цветчета и кафяви шишарки.

 

Бора е широко използван в много области. Използват се неговата дървесина, смола, терпентин и етерично масло. Индианците са го използвали за предотвратяване на скорбут. Египтяните използвали сварени борови ядки в кулинарията си.

 

Свойства на боровото масло

 

Боровото масло има свеж аромат на гора. То е бледо жълто на цвят и воднист вискозитет.

 

Екстракция

 

Боровото масло се извлича чрез парна дестилация на игличките, клонките и пъпките, като добивите са около 0.1 – 0.5%.

 

Химичен състав

 

Основните химични елементи на боровото масло са: борнеол, bornyl ацетат, и б phallandrene, а и б-пинен и 3-carene.

 

Предпазни мерки

 

Боровото масло не е токсично или дразнещо, когато е в ниски дози. Трябва обаче да се използва с повишено внимание върху кожата, тъй като прилагано в по-големи дози, може да предизвика дразнене и алергични реакции. Маслото не бива да се използва от бременни жени.

 

Терапевтични свойства

 

Терапевтичните свойства на боровото масло са: антимикробно, антиревматично, антисептично, антивирусно, бактерицидно, балсамово, жлъчегонно, дезодорант, диуретично, отхрачващо, хипертония, унищожаване на насекоми, тонизиращо, загряващо, както и стимулант за кръвообращението и нервната система.

 

Емоционално и духовно приложение на боровото масло

Увеличава жизнеността, самочувствието, надеждата и повишава енергийните нива.

Пречиства околната среда от негативна енергия и бактерии във въздуха.

Отваря и енергизира чакрата на третото око.

 

Лечебно приложение на боровото масло

 

Боровото масло е най-полезно за облекчаване на психическата, физическата и сексуална умора, като същевременно има силно ободряващ ефект. То се разпръсква в болничните стаи и насърчава изцелението.

 

Може да се използва при порезни рани, краста, въшки, при прекомерно изпотяване, ревматизъм, артрит, подагра, мускулни болки и стимулиране на кръвообращението. Помага още в случаите на бронхит, астма, хрема, кашлица, ларингит, настинки, грип, задух и синузит.

 

Маслото действа почистващо на бъбреците и е ефективно при цистит, проблеми с простатата и инфекции на пикочните пътища. Може да помогне още при нервно изтощение, невралгия и умствена умора.

Приложение за инхалатори

При лечението с пари, боровото масло помага при астма, простудни заболявания, кашлица, сънливост, махмурлук и синузит.

Приложение в масажни масла и в банята

Смесено с масажни масла или разтворено във ваната, боровото масло помага при астма, целулит, простудни заболявания, кашлица, махмурлук, инфекции, ревматизъм и синузит. Ако сте склонни към алергични реакции обаче трябва да избягвате това масло.

 

Съчетание с други масла

 

Боровото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: кедрово дърво, евкалипт, лавандула, ниаули, розмарин и градински чай.

 

Практическо приложение

При астма, бронхит , кашлица и болки в гърлото, използвайте 2-3 капки в парна инхалация. Може да използвате и 2-3 капки в дифузор или 8-10 капки във водна баня.

При микоза, екзема, псориазис, краста, рани и други кожни проблеми, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и масажирайте засегнатият район.

За борба с целулита, използвайте 2-3 капки в масло разтворител и масажирайте засегнатата област редовно. Може да използвате и 8-10 капки във водна баня.

При проблеми с храносмилането, използвайте 2-3 капки в парна инхалация. Може да смесите и 2-3 капки с 20-30 грама масло разтворител и да го втривате в гърдите и долната част на гърба.

При настинка, грип и възпалено гърло, използвайте 2-3 капки в дифузор или вдишвайте парата. Може да добавите и 8-10 капки във водна баня.

При цистит и проблеми с простатата, използвайте 8-10 капки във водна баня.

За облекчаване на сънливост или нервно изтощение, използвайте 2-3 капки в дифузор.

При махмурлук, използвайте 2-3 капки в горещ или студен компрес. Може да се използват и 2-3 капки в дифузор или 8-10 капки във водна баня.

Етерични Масла за Ароматерапия от www.АроматниПръчици.com са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

Carrello  

prodotto (vuoto)