Категории

Производители

Реклама

Портокал Етерично Масло (Aromika)

Портокал Етерично Масло (Aromika)

Портокал Етерично Масло

Повече детайли


10,99 лв с ДДС

30 other products in the same category:

Портокал Етерично Масло

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Аромат: свеж, плодово-цитрусов, сладък.

Летливост: висока.
Действие: Етеричното масло от портокал се използва като антисептично, успокояващо и поддържащо кожата средство. Прилага се и при депресии, нервно напрежение, безсъние, спазми, екземи, дерматити, при кървене на венците. Използва се и за неутрализиране на неприятни миризми. Почиства добре кожата, избелва пигментните петна и способства за обновяването на клетките. Подобрява цвета на лицето. Маслото се добавя в козметични кремове, балсами, лосиони и др. Особено ефикасно е за суха кожа.

Противопоказно за епилептици, хипотоници, бременни, деца и хора с индивидуална непоносимост към портокал. Да не се използва в чист вид върху кожата! Само за външно приложение.

Начин на употреба: 
В аромалампи: няколко капки от маслото, примесени с малко количество вода - при простуда, стрес, безсъние.
За масаж: 5 капки масло от портокал на 10мл. масажно масло при целулит.
Разтривки: 7-8 капки портокал на 10г базово масло при мускулни и ставни болки.
Обогатяване на шампоани: 5-7 капки от маслото се добавят към 100г основа. Използва се при пърхот и мазна коса.
Обогатяване на кремове: 4-5 капки се добавят към 10г от крема - за повяхнала кожа и за подобряване на регенерацията.

Забележка: информацията изложена тук има познавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Подробна информация за Портокал Етерично Масло :
Портокаловото масло се извлича от растението Citrus Sinensis от семейство Rutaceae. Това етерично масло се използва в ароматерапията, за създаване на усещане на топлина и щастие, като същевременно успокоява нервната и храносмилателната системи. Влияе добре при настинки и грип и елиминира токсините от тялото, стимулира лимфната система и подпомага образуването на колагрен в кожата.

Произход на портокаловото масло

Портокала е вечнозелено дърво с тъмно зелени листа, бели цветчета и ярко оранжеви и кръгли плодове. Родината му е Китай, но в наши дни се отглежда широко в Южна Америка.

Портокаловото масло се използва в производството на много видове ликьори и за ароматизиране на храни и напитки. Нанесено като лак върху мебели и дървесина то ги защитава от вредители.
Свойства на портокаловото масло

Маслото от портокал има сладък, свеж и остър аромат. То е жълто или оранжево на цвят и в воднист вискозитет. Срокът му на годност е около 6 месеца.

Екстракция

Маслото от портокал се извлича от портокаловата кора, чрез студено пресоване, като добивите са около 0.3 – 0.5%.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на портокаловото масло са: антисептично, антидепресивно, спазмолитично, противовъзпалително, газогонно, диуретично, жлъчегонно, успокояващо и тонизиращо.

Химичен състав

Основните химически компоненти на портокаловото масло са: пинен, сабинен, мирцен, лимонен, линалоол, цитронелал, neral и geranial.

Предпазни мерки

Маслото не е токсично, дразнещо или сенсибилизиращо, но все пак трябва да се внимава, тъй като то може да има фототоксичен ефект. Поради това не е препоръчително да се използва, когато трябва да стоите продължително време на слънце.

Емоционално и духовно приложение на портокаловото масло

Маслото от портокал помага при депресия, тъга, безнадеждност. То енергизира тялото, намалява страха от неизвестното и носи радост и позитивизъм.

Хората, които са мрачни и не виждат светлината в края на тунела, трябва да използват портокалово масло. Неговият свеж и сладък аромат носи цветната топлина на пролетта и ви зарежда с положителни чувства.
Подпомага преодоляването на следродилната депресия.
Подобрява умствената яснота и концентрация.
Хармонизира тялото, ума и духа.
Успокоява ядосаните и раздразнителни деца.
Лечебно приложение на портокаловото масло

Това масло носи щастие и топлина за ума и има силно релаксиращо действие, като помага на децата да спят по спокойно вечер. Портокаловото масло действа ефективно върху имунната система и помага при настинки, грип и за премахване на токсините от тялото.

Портокаловото масло е добър диуретик и е най-полезен за балансиране задържането на вода в организма и предотвратяване на затлъстяването. Неговото действие, като стимулант на лимфната система подобрява детоксикацията, подпомага имунната система и води до общото благосъстояние на организма.

На храносмилателната система маслото помага при запек, диспепсия и действа, като общо тонизиращо средство. Полезно е и в случаите на нервно напрежение и стрес.
Приложение за инхалатори
В терапиите с пари, портокаловото масло може да помогне при настинка, грип, нервно напрежение и стрес. То създава чувство на щастие и топлина и помага на децата по-лесно да заспиват вечер.
Приложение в масажни масла и в банята
Когато се прилага за масаж или във вана, портокаловото масло помага при настинки, грип, елиминира токсините, стимулира имунната и лимфната системи и помага за облекчаването на нервното напрежение и стреса.
Приложение в кремове и лосиони
Прилагано в кремове и лосиони маслото подпомага лимфната система и подпомага детоксикацията на замърсената кожа. Действа добре при дерматит, акне и успокоява сухата и раздразнена кожа. Общото му тонизиращо действие върху кожата идва от това, че подпомага образуването на колаген, който е необходим за здравия и млад вид на кожата.

Съчетание с други масла

Портокаловото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: черен пипер, канела, карамфил, джинджифил, тамян, сандалово дърво и ветивер.

Практическо приложение на маслото от портокал
При акне, пъпки и борба с мазна кожа, добавете 2 капки масло върху памучен тампон и леко разтрийте.
За борба срещу скука и летаргия, използвайте 2-3 капки в дифузор.
При целулит, смесете 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажирайте редовно засегнатата област.
При охлаждане на треска използвайте компрес: студен при висока температура и топъл против измръзване. Може да се използват и 8-10 капки във водна баня или 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител.
При настинки, кашлица и грип, използвайте2-3 капки в парна инхалация. Може да се използват и 2-3 капки в масло разредител и да се масажират гърдите.
При запек, добавете 2-3 капки в 20-30 грама масло разредител и масажирайте долната част на гърба.
За вдъхновяване на творчеството, използвайте 2-3 капки в дифузор.
При синдром на хронична умора, депресия, страх, психическо изтощение, нервно напрежение и стрес, използвайте 2-3 капки в дифузор или вдишвайте парата. Може да използвате и 8-10 капки във водна баня.
За облекчаване задържането на течности, използвайте 2-3 капки в масло разтворител и масажирайте долната част на корема и гърба. Може да се масажира и върху други засегнати райони.
За възпаление на венците и язви в устата, добавете 2-3 капки в чаша вода и изплакнете устата, като след това изплюете водата.
За ставни и мускулни болки, използвайте 2-3 капки в масло разтворител и масажирайте засегнатата област. Може да се използва и в горещ компрес.
За да се намали възпалението, свързано с екзема и псориазис, използвайте 2-3 капки в масло разредител и масажирайте засегнатата област.
За облекчаване на стреса използвайте 2-3 капки в дифузор или 8-10 капки във водна баня.

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознователен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

 

Етерични Масла за Ароматерапия от www.FunShui.bg са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.FunShui.bg ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.FunShui.bg можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.FunShui.bg в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

 

 

Драги клиенти, екипът на www.FunShui.bg ви приветства с "Добре дошли" в най-големият Фън Шуй Магазин - www.FunShui.bg !
Чрез древната китайска философия за живота, наречена Фън Шуй, човек се стреми да постигне удовлетворенние от живота, като ни насочва, чрез своите принципи към постигане на хармония, добро здраве, чисти взаимоотношения. Спазвайки основните Фън Шуй принципи, ние предлагаме на нашите клиенти най-богатия асортимент от Фън Шуй пособия, артикули и сувенири, с които да првлечете положителна „Чи” енергията към Вас и Вашите Близки.
Фън Шуй продуктите са подходящи, както за дома и офиса, така и за подарък на скъп човек, когото да зарадвате със зареден с положителни послания сувенир.
В нашият каталог можете да откриете невероятно разнообразие от Фън Шуй артикули като: Божества и Закрилници във Фън Шуй , Животните във Фън Шуй , Китайски Фън Шуй Монети, Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни, Фън Шуй Украшения и Бижута от Полускъпоценни Камъни, Фън Шуй Изделия от Кристал, Фън Шуй Аромати и Свещи, Китайски Фън Шуй Хороскоп - Зодии, Фън Шуй Вятърни Чанове - Музиката на Вятъра, Фън Шуй Пагоди и Висулки, Фън Шуй Компас Ло Пан, Фън Шуй Топки на Здравето, Фън Шуй Тибетски Чаши на Желанията, Фън Шуй Огледала Ба Гуа, Фън Шуй Камбанки, Луксозни Фън Шуй VIP Продукти, Фън Шуй за Привличане на Богатство, Фън Шуй за Привличане на Любов, Фън Шуй Патици Мандаринки, Фън Шуй за Спалня, Фън Шуй Фонтани, Фън Шуй Традиционни Будистки Статуетки, Традицинонни Китайски Чайници, Фън Шуй Златни Кюлчета, Фън Шуй Китайски Фенери, Фън Шуй Ветрила, Фън Шуй Картини, Фън Шуй Принципи, Фън Шуй Символи, Фън Шуй Съвети, Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Бонсай Дръвчета, Автентични Самурайски Мечове и Традиционно Японско Снаряжение, Фън Шуй Сувенири, Фън Шуй Статуетки , Фън Шуй Картини и Ветрила, Фън Шуй Подаръци ,Фън Шуй Хотей (Смеещият се Буда), Фън Шуй Дракон, Фън Шуй Кучета Фу , Фън Шуй Ароматни Пръчици, Фън Шуй Връзката на Трите Китайски Монети, Фън Шуй Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Ароматерапия .
Изберете между хидядите продукти на онлайн Фън Шуй магазин www.FunShui.bg и зарадвате Ваши близки и приятели. Внесете Щастие и Хармония в Живота си с древната китайска философия на Фън Шуй !

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !

Количка  

продукт (празна)