Categorie

Produttori

Pubblicità

Канела - лист Етерично Масло (Eterika)

Канела - лист Етерично Масло (Eterika)

Канела - лист Етерично Масло

Maggiori dettagli


10,99 лв tasse incl.

30 altri prodotti della stessa categoria:

Канела - лист Етерично Масло

Използваема част: млади клонки и листа

Химичен състав: евгенол, канелен алдехид, фенилетилов и канелен алкохол и др.

Аромат: топъл, балсамичен, с характерна горчиво-сладка нота.

Летливост: ниска

Действие: тонизиращо, възбуждащо, засилващо слюнната и носната секреция, улеснява храносмилането, спазмолитично, антисептично, дезинфициращо, глистогонно, затоплящо, подобряващо кръвообращението, афродизиак, дезодориращо, противогнилостно, неутрализиращо неприятни миризми и др.

Показания: при общо телесно и нервно изтощение, нарушения в храносмилането, лениви черва, чревни паразити, проблеми в менструалния цикъл, бяло течение, импотентност, фригидност, простуди, преумора, депресии, влошена обмяна на вещества, недостиг в кожното кръвоснабдяване, въшливост, гъбички, бледост и др.

Противопоказно за епилептици, хипертоници, деца, кърмачки, бременни, както и за лица с индивидуална непоносимост към това масло. Може да предизвика дразнене на кожата, високи дози могат да предизвикат конвулсии. Да не се използва от лица, полдожени на химиотерапия. Използването на етеричното масло изисква задължителна консултация с лекар или ароматерапевт. Канеленото масло не се приема вътрешно!
Начин на приложение:

Аромалампа: 3 к. на 20 мл вода или 1 к. портокал, 1 к. мандарина, 1 к. карамфил, 1 к. канела на 20 мл вода или 1 к. канела, 1 к. жасмин, 1 к. иланг-иланг, 1 к. джинджифил на 20 мл вода или 1 к. канела, 1 к. пачули на 20 мл вода или 1 к. канела и 2 к. грейпфрут на 20 мл вода или 1 к. канела, 1 к. иланг-иланг, 2 к. портокал на 20 мл вода - афродизиак; за ароматизиране на помещенията; при кашлица, настинки - 2 к. канела и 2 к. карамфил на 20 мл вода - действа противовъзпалително.

Инхалация: 1 к. канела, 1 к. евкалипт за 3 мин. - при настинки

Аромамедальон: 2 к. канела - за настроение, афродизиак

Вана: 2 к. канела в 20 мл мляко или върху 1 лъжичка мед - на една вана, при температура 37-38 °С за не повече от 20 мин. - тонизира.

Масаж: маслото от канела трябва да се използва в много малки дози - 1 к. канела и 2 к. джинджифил на 50 мл базисно масло (бадем, кайсиеви ядки, гроздови семена, пшеничен зародиш) - действа тонизиращо, болкоуспокояващо, затоплящо.

Намазване: 1 к. канела на 25 мл бадемово масло - против гъбички по краката, прави кожата гладка и мека; при ухапвания от насекоми - намалява сърбежа; при синини - подпомага по-бързото им разнасяне.

Други: добавка към шампоани - 2 к. на 200 мл шампоан - подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, против косопад.

Подробна информация за Канелено масло

Канеленото масло се извлича от растението Cinnamomum zeylanicum от семейство Lauraceae. Растението е известно още с наименованията C. verum и Laurus cinnamomum. Това пикантно етерично масло е широко използвано в ароматерапията и помага при физическо изтощение и чувства на депресия и слабост. То има силни антиревматични свойства и е полезно за храносмилателната система. Помага много и при настинки и грип.

 

Произход на кенеленото масло

 

Родината на това дърво е Индонезия, но се отглежда и в Шри Ланка и Индия. Дървото може да достигне до 15 метра височина, но за търговски цели се използват растения не по високи от 2-3 метра.

 

Канелата има блестящи зелени листа, малки бели цветчета и овални лилави плодове. Кората е бледо кафява и краища и се навиват, като се срещат на всеки 2 години. Името му произлиза от гръцката дума „Kinnamon", която означава тръба. Канеленото масло е използвано като тамян в храмовете. Египтяните го използвали за масаж на краката и при уголемена жлъчка. Използва се и като съставка за вино, любовни отвари и успокоително за родилките. Канелата е била важен продукт в търговията между Индия, Китай и Египет.

 

Свойства на канеленото масло

 

Етеричното масло от канелени листа има топъл, пикантен аромат с лек мирис на мускус. Цветът му е жълт. Маслото от кората на дървото има червено-кафяв цвят, но то не се използва в ароматерапията. Вискозитетът на маслото е от среден до воднист.

 

Екстракция

 

Листа, клонки и вътрешни сушени кори се подлагат на парна дестилация. Листата носят доходност от около 1,6-1,8%, а кората 0,5-1% масло.

Химичен състав

 

Основните химични компоненти на етерично масло, получено от листата, евгенол, ацетат евгенол, канелена алдехид и бензил бензоат.

 

Предпазни мерки

 

Канеленото масло, което се извлича от листата не е токсично. Трябва обаче да се внимава, тъй като маслото съдържа cinnamaldehyde и евгенол, а те могат да предизвикат дразнене особено на лигавиците. Трябва да се избягва неговата употреба по време на бременност.

 

Високите дози могат да предизвикат конвулсии. Маслото добивано от корите на канелата не се използва в ароматерапията и трябва да се избягва, тъй като съдържа дермални токсини, които дразнят кожата.

 

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на маслото от канела са: обезболяващо, антисептично, антибиотик, спазмолитично, афродизиак, стягащо, сърдечно, газогонно, emmenagogue, инсектицид, стимулант, тонизиращо и противоглистно средство.

Емоционално и духовно приложение на канеленото масло

Облекчава самоизолацията и привлича и подобрява взаимоотношенията

Облекчава умората, изтощението, депресията и страха

Взаимодейства си с коренната, пъпната и гърлената чакри

Използвало се е от древните египтяни, за да засили процеса на възнесение на мъртвите

 

Лечебно приложение на канеленото масло

 

Етеричното масло от канела се използва при инфекции на дихателните пътища, ревматизъм и артрит. То облекчава депресията, тонизира тялото и стимулира система от жлези, като по този начин облекчава и болката.

Приложение при инхалатори

В терапиите с пара канеленото масло се използва при остър бронхит и простудни заболявания. Помага и при депресия и чувство на слабост.

Приложение в масажни масла или в банята

Канеленото масло се използва като съставка на масажните масла или разредено във ваната. При тази своя употреба то помага при бронхит, диария, втрисане, инфекции, грип, ревматизъм и артрит. Поради своите силни антисептични свойства, то е отлично средство за борба с инфекциозните заболявания. Действа особено добре и при успокояване на спазми на храносмилателния тракт, гадене и повръщане. Стимулира отделянето на храносмилателни сокове и облекчава мускулни и ставни болки, свързани с ревматизъм и артрит. Ползвайте го с повишено внимание и гледайте да не се дразни кожата и лигавиците.

Приложение в кремове и лосиони

Както и при масажното масло, кремовете помагат при проблеми с храносмилането, ревматични и артритни болки. Помага при борбата с настинки и грип.

 

Съчетание с други масла

 

Етеричното канелено масло се съчетава добре с други масла, като:  тамян, карамфил, кориандър, кардамон, тамян, джинджифил, грейпфрут, лавандула, розмарин и мащерка.



Внимание! Висококонцентрирано! Дръжте го добре затворено и недостъпно за деца!
Опаковка: 10 мл.


Единична цена: 4.40 лв

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Етерични Масла за Ароматерапия от www.АроматниПръчици.com са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.АроматниПръчици.com ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Сауна, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.АроматниПръчици.com можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.АроматниПръчици.com в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

Carrello  

prodotto (vuoto)