Категории

Производители

Реклама

Лимон Етерично Масло (Rivana)

Лимон Етерично Масло (Rivana)

Лимон Етерично Масло

Повече детайли


10,99 лв с ДДС

30 other products in the same category:

Лимон Етерично Масло

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Аромат: чист, свеж, плодов, горчив, остър.

Летливост: висока.

Основни свойства: тонизиращо, стимулиращо, пречистващо, освежаващо, избелващо, антисептично,бактерицидно,противовъзпалително,температуропонижаващо, деуретично, понижаващо кръвното налягане, стимулиращо кръвообращението, дезинфекционно, неутрализиращо неприятните миризми, силно почистващо действие.

Въздействие върху тялото: Възстановява застаряваща кожа, премахва целулита, бенки, циреи, брадавици, херпеси, гъбички, при акне и мазна кожа, свива порите и избелва кожата и зъбите, намалява чупливостта на ноктите, придава блясък на косъма, съживява косата. Намалява разширени вени и спукани капиляри, при ревматизъм и артрит, регенерира кожата на ръцете, почиства порязвания и рани. Стимулира кръвообращението и подпомага имунната система, при грип, настинка, възпалено гърло, синузит, асма, понижава температурата и високото кръвно налягане. Тонизира при общо телесно изтощение, главоболие и мигрена. Помага при артрит и ревматизъм. Ограничава разпространението на инфекции по въздуха, за отстраняване на неприятни миризми в помещението.

Въздействие върху ума и духа: Стимулира и събужда уморения и изтощен ум, като го насърчава към изчистване на мислите и спомага за увеличаване на концентрацията. Облекчава състояния на страх, тъга, униние, мрачно настроение и психическо натоварване. Възстановява силата и жизнеността на изтощения дух, като дава прилив на позитивна мотивация.

Начин на употреба:

Аромалампа: тонизиращо, освежаващо, пречистващо въздуха, -5,6капки лимон.

Аромамедальон: дезодориращо, тонизиращо, при главоболие, високо кръвно налягане, против вирусни инфекции – 1,2капки лимон.

Гаргара: при настинка, ангина, -на 1 ч. топла вода / върху емулгатор-захар, сода, мед / 1-2 капки лимон.

Вана: за тонизиране, при целулит, умствена умора,главоболие, понижаване на високо кръвно налягане, ревматизъм: 6,8 капки лимон.

Сауна: пречистващо, антибактериално, при простуда -10к. лимон на 500 мл вода.

Инхалации: – при настинка, общо телесно и умствено изтощение, главоболие -3,4 к. масло от лимон на 1 литър гореща вода се слагат в купа и се вдишват 10 мин.

Масаж: при целулит, регенериране на кожата, умствена умора, хрема – на 50 мл базово масло / бадем, авокадо, кайсия, гроздови семена/ по 25 капки лимон .

Жабурене: при кървене и възпаление на венците-на 10 мл. вода 3 к. лимон.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: за съживяване на косата, предаване блясък на косъма - да се добавят към 100 ml шампоан или маска 10,15 капки лимон.

Обогатяване на кремове за лице: при мазна кожа, акне, за избелване на кожата 10 капки лимон на 25мл. крем.

Аромаспрей: за дезодориране, дезинфекция, премахване на неприятни миризми – 15-20 капки лимон в 250мл.вода , разклатете флакона и напръскайте помещението.

Подробна Информация за Лимоново масло

Етеричното лимоново масло се извлича от растението Citrus limonum, известно още като Citrus Limon от семейство Rutaceae. Неговата свежа и чиста миризма ще ви помогне по-уверено да взимате решения и ще повиши концентрацията ви. Маслото намалява киселинността в организма и по този начин подобрява храносмилането. То помага при ревматизъм, артрит, подагра, целулит, абцеси, циреи и акне.

Произход на лимоновото масло

 

Лимона произлиза от Индия и е вечнозелено дърво, коeто достига височина до 6 метра. То има тъмно зелени назъбени листа и розово-бели цветчета, които изпускат силен аромат. Плодовете на дървото са зелени или жълти в зависимост от това дали са узрели.

 

Името му произлиза от арабската дума „laimun”. Дървото е пренесено в Европа от кръстоносците през Средновековието. Лимонът е богат на витамините А, В и С. Той се използва широко в парфюмерията и хранителната промишленост.

Свойства на лимоновото масло

 

Лимоновото масло има остър, свеж аромат и е бледо зелено-жълто на цвят с воднист вискозитет. Срокът му на годност е около 8-10 месеца за ароматерапия и малко по-голям за парна терапия.

 

Екстракция

 

Лимоновото масло се извлича от кората на пресните плодове.

 

Химичен състав

 

Основните химически компоненти на лимоновото масло са: пинен, камфен, б-пинен, сабинен, мирцен, терпинен, линалоол, б-bisabolene, лимонен, транс-bergamotene, нерола и neral.

 

Предпазни мерки

 

Маслото не е токсично, но може да предизвика дразнене на кожата и повишена чувствителност при някои хора. Тъй като то е фото-токсично масло не се препоръчва неговата употреба, дори в силно разредени количества, преди да бъде изложено на слънце.

 

Терапевтични свойства

 

Терапевтичните свойства на лимоновото масло са: анти-анемично, антимикробно, анти-ревматично, анти-склеротично, антисептично, бактерицидно, газогонно, cicatrisant, depurative, против изпотяване, диуретично, антипирептик, кръвоспиращо, хипотензивно, унищожаване на насекоми, загряващо, тонизиращо и противоглистно средство.

 

Емоционално и духовно приложение на лимоновото масло

Подобрява умствената яснота и бодрост, стимулира мозъка и всички сетива.

Подобрява концентрацията

Полезно е при конфликт между мислите и интелекта. Свързва вашата истинска същност с емоционалната ви същност.

Отваря и енергизира чакрата на слънчевия сплит.

 

Лечебно приложение на лимоновото масло

 

Лимоновото масло е много полезно за кръвоносната система, то подпомага притока на кръв, намалява кръвното налягане и помага при кръвотечение от носа. Намалява треската и облекчава инфекции на гърлото, бронхит, астма и грип.

 

Лимоновото масло стимулира имунната система, пречиства организма и подобрява функциите на храносмилателната система. Полезно е при запек, диспепсия и целулит. Успокоява и облекчава главоболие и мигрена и е полезно за ревматизъм и артрит. Използва се за почистване на акне, мазна кожа, отстраняване на мъртви клетки от кожата, язви в устата, херпес и ухапвания от насекоми.

Приложение за инхалатори

В терапиите с пари лимоновото масло се използва за настинки, загуба на глас, грип, депресия, стрес, липса на енергия и умора. Спомага за подобряване на концентрацията, повдига духа, премахва умората и помага при взимането на решения.

Приложение в масажни масла и в банята

Лимоновото масло може да се използва смесено с масажни масла или разредено в банята при храносмилателни проблеми, липса на енергия, умора, инфекции, грип, затлъстяване, ревматизъм, депресия, стрес или като общо тонизиращо средство.

Приложение в кремове и лосиони

Лимоновото масло се използва в кремове и лосиони за почистване на замърсена кожа. Неговите стягащи свойства са чудесни за мазна кожа. Антисептичния ефект на маслото помага при лечението на циреи и малки рани. Загряващото действие на маслото помага при целулит и акне.

Измиване на устата и гаргара

Ако разредите масло в топла вода и правите промивки на устата или гаргара, можете да се излекувате от язви в устата.

 

Съчетание с други масла

 

Лимоновото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: лавандула, роза, сандалово дърво, тамян, евкалипт, здравец, копър, хвойна и нероли.

 

Противопоказно за хора с индивидуална непоносимост към масло от лимон.


Внимание! Високо концентрирано! Съхранява се при температура от 7 до 25ºС на тъмно в плътно затворена опаковка. Пазете от деца! При попадане в очите измийте обилно с вода. Да не се използва в чист вид върху кожата преди излагане на слънчева светлина! Направете тест за алергии!


Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

 

Етерични Масла за Ароматерапия от www.FunShui.bg са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.FunShui.bg ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.FunShui.bg можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.FunShui.bg в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

 

 

Драги клиенти, екипът на www.FunShui.bg ви приветства с "Добре дошли" в най-големият Фън Шуй Магазин - www.FunShui.bg !
Чрез древната китайска философия за живота, наречена Фън Шуй, човек се стреми да постигне удовлетворенние от живота, като ни насочва, чрез своите принципи към постигане на хармония, добро здраве, чисти взаимоотношения. Спазвайки основните Фън Шуй принципи, ние предлагаме на нашите клиенти най-богатия асортимент от Фън Шуй пособия, артикули и сувенири, с които да првлечете положителна „Чи” енергията към Вас и Вашите Близки.
Фън Шуй продуктите са подходящи, както за дома и офиса, така и за подарък на скъп човек, когото да зарадвате със зареден с положителни послания сувенир.
В нашият каталог можете да откриете невероятно разнообразие от Фън Шуй артикули като: Божества и Закрилници във Фън Шуй , Животните във Фън Шуй , Китайски Фън Шуй Монети, Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни, Фън Шуй Украшения и Бижута от Полускъпоценни Камъни, Фън Шуй Изделия от Кристал, Фън Шуй Аромати и Свещи, Китайски Фън Шуй Хороскоп - Зодии, Фън Шуй Вятърни Чанове - Музиката на Вятъра, Фън Шуй Пагоди и Висулки, Фън Шуй Компас Ло Пан, Фън Шуй Топки на Здравето, Фън Шуй Тибетски Чаши на Желанията, Фън Шуй Огледала Ба Гуа, Фън Шуй Камбанки, Луксозни Фън Шуй VIP Продукти, Фън Шуй за Привличане на Богатство, Фън Шуй за Привличане на Любов, Фън Шуй Патици Мандаринки, Фън Шуй за Спалня, Фън Шуй Фонтани, Фън Шуй Традиционни Будистки Статуетки, Традицинонни Китайски Чайници, Фън Шуй Златни Кюлчета, Фън Шуй Китайски Фенери, Фън Шуй Ветрила, Фън Шуй Картини, Фън Шуй Принципи, Фън Шуй Символи, Фън Шуй Съвети, Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Бонсай Дръвчета, Автентични Самурайски Мечове и Традиционно Японско Снаряжение, Фън Шуй Сувенири, Фън Шуй Статуетки , Фън Шуй Картини и Ветрила, Фън Шуй Подаръци ,Фън Шуй Хотей (Смеещият се Буда), Фън Шуй Дракон, Фън Шуй Кучета Фу , Фън Шуй Ароматни Пръчици, Фън Шуй Връзката на Трите Китайски Монети, Фън Шуй Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Ароматерапия .
Изберете между хидядите продукти на онлайн Фън Шуй магазин www.FunShui.bg и зарадвате Ваши близки и приятели. Внесете Щастие и Хармония в Живота си с древната китайска философия на Фън Шуй !

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !

Количка  

продукт (празна)