Категории

Производители

Реклама

Тамян Етерично Масло (Rivana)

Тамян Етерично Масло (Rivana)

Тамян Етерично Масло

Повече детайли


33,50 лв с ДДС

30 other products in the same category:

Тамян Етерично Масло

Опаковка: стъклено шише 10 мл.

Аромат: сладко, топло, балсамично ухание, леко лимоново, понякога с камфорова нотка

Летливост: средна.

Основни свойства: еуфорично, тонизиращо, омекотяващо, дезинфекциращо, пречистващо, афродизиак, имуностимулант, антисептично, храносмилателно, диуретично, успокоява заздравяването на рани.

Въздействие върху тялото: Тамянът стимулира регенерацията на кожата, обмяната на веществата и синтеза на полови хормони. Той е отличен избор за предотвратяване на бръчките, стягане на кожата, укрепване на имунната система. Помага при респираторни заболявания- силна хрема и запушени дихателни пътища, кашлица, бронхит, задух. При не зарастващи рани и язви, облекчава сърбежа по кожата, отстранява брадавици, белези и стрии . При ревматизъм, артрит и болки от травми. Премахва косопада и пърхота.

Въздействие върху ума и духа: : Има приповдигащо, сгряващо, успокояващо действие върху духа и емоциите. Отваря третото око, успокоява и издига ума, задълбочава дишането, засилва концентрацията, притежава възвишаващи свойства , издига човешкото съзнание- като позволява на духа да скочи. Като антидепресант ароматът може едновременно да ви отпусне чрез освобождаване на нервите от прекомерно напрежение и да ви съживи от умствено и физическо изтощение. Помага за създаване на вътрешен мир.

Прибавете малко тамян в живота си и се насладете на мистериозния му аромат.
Начин на употреба:

Аромалампа: за медитация, при тревожност и нервно напрежение- 5.6 капки тамян.

Аромамадальон: за повдигане на настроението по 1капка тамян.

Инхалации: при хрема и дихателни проблеми- 2капки етерично масло от тамян в купа с гореща вода – вдишайте 5,7 минути.

Масаж- при кашлица, хрема, настинки – смесете в 10мл. /2чаени лъжици/ бозово масло/ бадем, пшеница, гроздови семена/ 6 капки тамяново масло. Със сместа масажирайте областта на синусите, възпалените нервни възли зад ушите, слепоочията, гръдния кош.

Еротичен масаж: на 10мл. базово масло 3,4 капки тамян.

Вана: тонизираща, успокояваща емоциите, съживяваща духа: 6,8 капки тамян.

Обогатяване на шампоан и маска за коса: премахва косопада и пърхота - към 100 мл. шампоан или маска се добавят 10,15 капки тамян.

Обогатяване на кремове за лице: за регенериране на кожата - 10 капки тамян на 25мл. крем.

Арома спрей: тонизиращо, афродизиак, пречиства и зарежда с енергия въздуха - 15-20 капки тамян в 250мл.вода , разклатете флакона и напръскайте помещението.

Противопоказно за хора с индивидуална непоносимост към тамян.

Внимание! Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено.на място без пряка слънчева светлина.Пазете от деца!

Забележка: Информацията изложена в сайта има опознавателен характер. За лечение се консултирайте с ароматерапевт или лекар!

Подробна Информация за Тамян Етерично Масло:

Извлича се от смолата на дървото Boswellia carteri от семейство Burseraceae и е известно още с наименованието Olibanum. То е едно от най-предпочитаните масла в ароматерапията. Това етерично масло има невероятен успокояващ ефект върху ума и помага за изграждането на вътрешен мир. То прочиства дихателните и пикочните пътища и облекчава  ревматизъм и мускулни болки. Върху кожата маслото оказва подмладяващо, балансиращо и профилактично действие.

Произход на маслото от тамян

Маслото от тамян произлиза от Близкия изток и има изобилни листа и бели или бледо розови цветчета. Правят се дълбоки разрези в стъблото му и кората се бели на тесни ивици. В течение на няколко седмици млечният сок на дървото се втвърдява от контакта си с въздуха и се образува смола.От нея посредством парна дестилация се извлича и етеричното масло от тамян. Наименованието му идва от френската дума „Franc”, която означава буен и заедно със смирната се използва като тамян.

Тамянът е използван от древните египтяни, като дар от боговете и като подмладяваща маска за лице. Използвал се е още за дезинфекция на болните и предпазване от зли духове. Евреите също са ценели тамяна силно и са го смятали дар от Бог.

Свойства на маслото от тамян

Маслото от тамян има дървесен, пикантен и леко натрапчив, но много приятен аромат. На цвят то е жълто-зелено.

Екстракция

Маслото от тамян се извлича чрез парна дестилация на смолата от дървото и дава доходност от 3 – 10 %.

Химичен състав

Основните химически съставки на тамяновото масло са: пинен, actanol, линалоол, октил ацетат, bornyl ацетат, incensole и incensyl ацетат.

Предпазни мерки

Маслото от тамян не е токсично или дразнещо и повечето хора могат спокойно да го използват.

Терапевтични свойства

Терапевтичните свойства на тамяновото масло са: антисептично, стягащо, газогонно, храносмилателно, диуретично, отхрачващо, седативно, тонизиращо, отхрачващо и при рани.

Емоционално и духовно приложение на маслото от тамян

Облекчава стрес, напрежение, тревожност и депресия

Подобрява божествената връзка и носи вътрешен мир

Почиства аурата и психическото тяло

Свързва базовата чакра с коронната чакра и отваря външните чакри, тези които са над коронната

Енергизира тялото и го привежда в съответствие

Използвано е от древните египтяни в процеса на балсамиране. Християните го използват като церемониално масло.

Лечебно приложение на маслото от тамян

Тамяновото масло успокоява ума и е отлично за употреба по време на медитация. То помага да се отървем от тревожността и обсебеноста ни с миналото. Помага на дихателните пътища, като изчиства белите дробове и помага при астма, бронхит, ларингит, кашлица и простуда.

Използва се, като общо облекчаващо средство по време на тежки периоди и има успокояващ ефект по време на раждане. То помага още и при ревматизъм и въздейства положително на пикочните пътища.

Тамяновото масло има подмладяващ ефект върху кожата  и помага при рани, циреи, белези и възпаление на кожата.

Приложение за инхалатори

При терапиите с пари тамяновото масло помага при бронхит, настинки, кашлица и загуба на глас. Успокоява ума, намалява тревожността и носи вътрешен мир.

Приложение като масажно масло и в банята

Тамяновото масло може да се използва смесено с масажно масло или разтворено във ваната и помага при настинки, кашлица, бронхит, ревматизъм, студ, лоша циркулация, изтощение, кошмари, тежки периоди, респираторни проблеми и задръстванията със слуз. Има и добър стягащ ефект върху кожата и спомага за по-бързото заздравяване на рани.

Приложение в кремове и лосиони

Добавено в кремове и лосиони, тамяновото масло помага за общото здравословно състояние и тонус на кожата. Подмладява кожата и се справя с проблеми, като мазна кожа, язви и рани.

Измиване и компрес

За дезинфекциране на рани, добавете няколко капки тамяново масло и след това промийте раните. При напукана кожа нанесете компрес с тамяново масло върху засегнатите области.

Съчетание с други масла

Тамяновото масло се съчетава добре с други етерични масла, като: сандалово дърво, лавандула, смирна, бор, портокал, бергамот и лимон.

Практически съвети

При астма, бронхит, кашлица, настинки, грип и ларингити, използвайте 2-3 капки в 20-30 грама масло разтворител. Разтрийте върху гърдите при астма, бронхит, кашлица и настинка и на гърлото за ларингит. Може да се използвате 2-3 капки в дифузер и да вдишвате парата.

За промивка на рани използвайте 2-3 капки в студен компрес и го приложете върху засегнатият район.

За мазна кожа добавете 1-2 капки от маслото към памучено топче и разтрийте върху кожата

За подобряване на кръвообръщението смесете 4-5 капки в 20-30 грама масло разредител и масажирайте тялото. Може да се използва и във водна баня. За облекчаване на умора, използвайте 4-5 капки в дифузор.

За  хемороиди добавете 2-3 капки в 2 супени лъжици ланолин и масажирайте засегнатите райони.

При раждане, използвайте няколко капки в дифузор. Това ще успокои родилката и ще я накара да се съсредоточи върху раждането.

По  време на менструация използвайте 8-10 капки във водна баня. Може и да добавите 2-3 капки в дифузер и да вдишате парата.

При тежки периоди използвайте 3-4 капки в 20-30 грама масло разтворител и масажите долната част на корема редовно.

При молитви или медитация, използвайте 2-3 капки в дифузер и вдишвайте парите.

За ревматизъм, използвайте 4-5 капки в 20-30 грама масло разредител и нанесете директно върху засегнатите райони. Може да се използва и като горещ компрес.

За облекчаване на задух, използвайте 4-5 капки в парна инхалация или дифузер.

За облекчаване на инфекции на пикочните пътища, използвайте8-10 капки във водна баня.

Етерични Масла за Ароматерапия от www.FunShui.bg са един оригинален подарък за Вас и вашите близки. В www.FunShui.bg ще намерите най-голямото разнообразие на Етерични Масла с неповторими аромати и ухания. Етеричните Масла въздействат на тялото ни Антидепресиращо, балансиращо, ободряващо, дезодориращо и могат да се използват в комбинация с Арома-лампа, Аромамедальон, за Масаж , за Вана, за Обогатяване на шампоан и маска за коса, като Арома спрей или по други разнообразни начини. Само от нашият електронен магазин www.FunShui.bg можете поръчате и закупите Етерични Масла и СПА продукти за Ароматерапия на реномирани и утвърдени марки на невероятно изгодни цени. 

Възползвайте се от редовните разпродажби и намаления на Етерични Масла специално за клиентите на www.FunShui.bg в секция Промоии и Оферти ! Поръчайте желаните от вас продукти и изберете най-удобния за вас начин на доставка !

 

 

Драги клиенти, екипът на www.FunShui.bg ви приветства с "Добре дошли" в най-големият Фън Шуй Магазин - www.FunShui.bg !
Чрез древната китайска философия за живота, наречена Фън Шуй, човек се стреми да постигне удовлетворенние от живота, като ни насочва, чрез своите принципи към постигане на хармония, добро здраве, чисти взаимоотношения. Спазвайки основните Фън Шуй принципи, ние предлагаме на нашите клиенти най-богатия асортимент от Фън Шуй пособия, артикули и сувенири, с които да првлечете положителна „Чи” енергията към Вас и Вашите Близки.
Фън Шуй продуктите са подходящи, както за дома и офиса, така и за подарък на скъп човек, когото да зарадвате със зареден с положителни послания сувенир.
В нашият каталог можете да откриете невероятно разнообразие от Фън Шуй артикули като: Божества и Закрилници във Фън Шуй , Животните във Фън Шуй , Китайски Фън Шуй Монети, Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни, Фън Шуй Украшения и Бижута от Полускъпоценни Камъни, Фън Шуй Изделия от Кристал, Фън Шуй Аромати и Свещи, Китайски Фън Шуй Хороскоп - Зодии, Фън Шуй Вятърни Чанове - Музиката на Вятъра, Фън Шуй Пагоди и Висулки, Фън Шуй Компас Ло Пан, Фън Шуй Топки на Здравето, Фън Шуй Тибетски Чаши на Желанията, Фън Шуй Огледала Ба Гуа, Фън Шуй Камбанки, Луксозни Фън Шуй VIP Продукти, Фън Шуй за Привличане на Богатство, Фън Шуй за Привличане на Любов, Фън Шуй Патици Мандаринки, Фън Шуй за Спалня, Фън Шуй Фонтани, Фън Шуй Традиционни Будистки Статуетки, Традицинонни Китайски Чайници, Фън Шуй Златни Кюлчета, Фън Шуй Китайски Фенери, Фън Шуй Ветрила, Фън Шуй Картини, Фън Шуй Принципи, Фън Шуй Символи, Фън Шуй Съвети, Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Бонсай Дръвчета, Автентични Самурайски Мечове и Традиционно Японско Снаряжение, Фън Шуй Сувенири, Фън Шуй Статуетки , Фън Шуй Картини и Ветрила, Фън Шуй Подаръци ,Фън Шуй Хотей (Смеещият се Буда), Фън Шуй Дракон, Фън Шуй Кучета Фу , Фън Шуй Ароматни Пръчици, Фън Шуй Връзката на Трите Китайски Монети, Фън Шуй Тибетски Гривни Шамбала, Фън Шуй Ароматерапия .
Изберете между хидядите продукти на онлайн Фън Шуй магазин www.FunShui.bg и зарадвате Ваши близки и приятели. Внесете Щастие и Хармония в Живота си с древната китайска философия на Фън Шуй !

Екипът на Фън Шуй Магазин "FunShui.BG" Ви пожелава приятно пазаруване !

Количка  

продукт (празна)